Gallery of Classics

Hierbij een eerbetoon aan de leden van de Mazda Classics. Om een klassieker of oldtimer te onderhouden vereist nogal wat. Oude auto's zijn gevoelig, onderdelen moeilijk verkrijgbaar, kosten krijgen een plaatje, de wil om de auto terug te brengen in originele staat, wat zeker, gezien de schaarste van onderdelen, al helemaal geen gemakkelijke opgave is en het doorzettingsvermogen. Tegenslag op tegenslag is geen ongewoon begrip.

Niet alle auto's zijn een juweel maar in mijn ogen is het al een juweel als je bovenstaande strijd aangaat. Bij deze club zitten auto's die zo pas zijn aangeschaft, auto's die in de steigers staan en auto's die nu zo goed als klaar staan om terug de catalogus in te mogen. Er zitten werkelijk geweldige exemplaren bij. Onze club is er trots op deze leden te mogen begroeten en hun aan u te mogen presenteren. 

Zoals u bemerkt is deze pagina nog niet helemaal klaar. Vele gegevens ontbreken nog maar langzaam aan zullen de gaten worden opgevuld en foto's toegevoegd.

Hou deze pagina in het oog en zie hoe zo'n club ook groeit tot een waardevol document.

Als volgt:

 

01. Hans Peters
(klik op naam voor de introductie)

Eigenaar van grijze 929 Coupé 2.0i uit 1984      

Stukje historie
Het verhaal begint bij het begin. Na het contact met Hoebeke kwam ik tot de ontdekking dat Mazda niet zo maar een Japans merk was, de zoveelste in rij. Nee, Mazda was een merk met visie, inentiviteit en kwaliteit. Daar was ik naar op zoek. Een bijzondere auto met een eigen identeit en eerder genoemde punten. Ik vond deze in de Mazda 929. Zowel de Coupé uit 1984 als de sedan met zijn 3.0i - v6 werden mijn beste vrienden.

 

02. Marcel Smeding
(klik op naam voor de introductie)

Eigenaar van de gele 818 Coupé uit 1977    

Stukje historie
Marcel heeft oog voor detail, Marcel heeft een aangeboren talent voor het visualiseren van details. Zo iemand is niet gauw tevreden. Mazda zat er al heel vroeg in en het heeft wat moeite gekost een 818 te vinden en deze zo in te richten dat er een plaatje ontstaat. Een plaatje waar kwaliteit, schoonheid en detail samenvallen. Van onderdelen uit Australië tot het echte ouderwetse ambachtelijke handwerk. Dat is Marcel.

 

03. Leonora van der Pijl
(klik op naam voor de introductie)

Eigenaar van de groene 626 Sedan uit 1984    

Stukje historie
Originaliteit. Strak, direct, duidelijk en correct, Leonora van der Pijl. Geen fratsen, geen speelgoed en geen kermis aan haar auto. Wat zijn de problemen? Maken! Wat kan er aan gedaan worden om die problemen het hoofd te bieden alvorens het echt problemen worden? Maken! Tsja, en dan heb je kwaliteit in huis, dan houd je kwaliteit in huis en heb je dus over 5 jaar nòg kwaliteit in huis.

 

 

04. Erwin Claessens
(klik op naam voor de introductie)

Eigenaar van de zwarte Cosmo uit 1992    

Stukje historie
Een kenner, iemand die toch wel even een stukje dieper graaft dan de gemiddelde liefhebber. Erwin heeft, naast zijn schitterende reeks auto's, ook nog een 'well balanced' collectie aan archieven. Erwin is geboren met twee rechter handen, tovert alles om en werkt het af tot in de perfectie en kleinste detail. Zijn blauwe 929 coupé uit 1977 deed ons al verstelt doen staan maar het naar binnen halen van de Cosmo met 2-schijfsrotor is wel de outmost top one can imagine.

05.  Martijn van Dijk
(klik op naam voor de introductie)
Het feest begon bij zijn 929 sedan uit 1989     

 

Stukje historie
Sinds 2004 al meteen begonnen hij de Mazda Classics nadat deze club zich introduceerde bij de Mazda 626 Club.
Begonnen met de 626 sedan, in de zeldzame "triton" uitvoering, werd Martijn pas echt een actieve "classics" man toen hij zijn 626-4ws aankocht in 2007. Al is de 626 van type 87-91 niet direct een klassieker, toch hoor je er wel bij met een auto die zo zeldzaam is. Een "echte" classic, kwam in 2009, toen er een witte 626 GT ten tonele verscheen, en zelfs kon een jaar later de lol niet meer op, toen er een heuse 929 werd aangeschaft. Houd deze jongen dus in de gaten, want als dat zo door gaat, komt er misschien nog wel veel meer.....