Marcel Smeding, 818 geheimen onsluiert ...

Nadat ik mijn eerste 818 weggedaan had, omdat ik er eigenlijk geen gat meer in zag hem op te knappen en er een verhuizing aan zat te komen, kreeg ik al gauw spijt van die beslissing. Ik had 10 jaar lang met veel plezier in de auto gereden en was er toch wel bijzonder gehecht aan geraakt.

Al vrij snel begon ik dus weer rond te kijken voor een 818. Regelmatig diverse veilingsites bezocht, marktplaatsen afgegaan en auto pagina's afgestruind, op zoek naar een goede, liefst perfecte auto. Zo goed als meteen raak! Er stond een zeer mooie 818 coupe van 1977 te koop op Marktplaats.nl. De vraagprijs was wel wat aan de hoge kant, maar, aangezien er al een paar keer op geboden was, ver onder die prijs, was dus het wel een poging waard het eens te proberen.

Nu was het eigenlijk nog wat vroeg om al weer een auto te kopen, we waren net verhuisd en we zaten nog volop in de troep. Anderzijds was ik me er terdege van bewust dat het nog wel eens jaren kon gaan duren voordat ik weer zo'n mooie auto tegen het lijf zou lopen. Geloof me, dat vreet aan je!

De knoop maar doorgehakt, m'n vrouw eens heel erg lief aangekeken, en een mailtje gestuurd aan het adres van de verkoper of de auto nog wel te koop was. Dat bleek dus het geval, direct een mooi bod gedaan en onmiddelijk een afspraak gemaakt om de auto te bezichtigen. Op een foto kan het nog zo'n mooie auto lijken, ervaring leert dat het in de praktijk wel eens heel anders kan zijn. Wrakken zijn bij die oude Mazda's zeker niet ondenkbaar. Maar, het tegendeel was waar, de auto zag er gewoonweg prachtig uit en er mankeerde nagenoeg niets aan. Ook de kilometerstand was absurd aan de lage kant, 57.500km. Een lot uit de loterij dus. De omgeving waar die auto vandaan kwam beviel me ook wel, het contact was goed, de auto prima, wat wil je dan nog meer. Na een leuk gesprek de koop gesloten en de auto ben ik een week later gaan  ophalen. Nu ben ik al weer bijna 2 jaar de gelukkige en trotse eigenaar van deze schitterende Mazda 818 Coupé.

Gegevens van de auto:
Type: Mazda 818 Coupé
Motor: 1.3L 8V OHC
Kleur: oker geel 
Kenteken: 88-RD-78 
Bj: maart 77
Km-stand: 61000km

Opties: mistlampen/verstralers op de (voor)bumper, louvres (zonwering) op de achterruit, (USA) RX-3 achterlichten
Bezig met witte RX-7 (SA) lichtmetalen velgen.

Klik op onderstaande logo om de meerdere foto's van Marcel zijn auto te bekijken.

                   

Met dank en vriendelijke groet,

Marcel Smeding
(indien u wilt reageren klik dan op mijn naam).